Södra Vätterbygdens samordningsförbunds logga

Inspirationsföreläsning kring temat "Barndomstrauma påverkar hela livet!"

Samordningsförbund Södra Vätterbygden och Finnvedens samordningsförbund ingår i ett regeringsuppdrag med mål att förbättra upptäckten av våld i nära relationer, hedersrelaterat våld och förtryck, sexuellt våld samt med att förmedla adekvata insatser. I samband med detta vill vi tipsa om en tänkvärd och intressant föreläsning.

Barndomstrauman kan gör dig sjuk som vuxen, det menar läkaren och forskaren Vincent J. Felitti. Han är grundare av studien som kallas ACE, Adverse childhood experiences.


Se filmen "Barndomstrauma påverkar hela livet" här.  Länk till annan webbplats.

Andra advent

 

Vill du få veta vad som händer i förbundet så klickar du på "hantera prenumeration" (se menyn till höger) så får du mail med det senaste.


Utbildning i progressionsverktyget SKAPA

Välkomna att delta i en heldagsutbildning i SKAPA, du kan välja på att delta i Jönköping den 7 december eller i Värnamo den 8 december.

Under dagen kommer du att få mer information om BIP som mindset och bakgrunden till progressionsmätningsverktyget samt arbeta med verktyget i praktiska övningar. Vi hoppas att du efter dagen upplever dig ha en fördjupad kunskap om BIP och känner dig bekväm med att använda SKAPA.

Mer info och anmälan hitter du i länken! Word, 151.6 kB.


Slutrapport ESF Koll på förmåga - Stöd till förändring

Här finns rapporten att läsa Pdf, 12.1 MB.

Arbetsmarknadsavdelningen i Jönköping jobbar nu vidare med implementering och fortsatt utveckling av Koll på förmåga samt är med i Samordningsförbundet Södra Vätterbygdens framtagande av en samverkansmodell tillsammans med Region Jkpg län, Försäkringskassan och Socialtjänsten i Jönköpings kommun med målet att motverka systemfel och inlåsningseffekter vid långa sjukskrivningar.

Läs mer om arbetet här

 

Vad är ett Samordningsförbund?

Samordningsförbund ger stöd till gemensamma insatser och annan samverkan mellan medlemsorganisationerna. Förbundens arbete syftar till att hjälpa personer i yrkesverksam ålder som har behov av stöd från flera av medlemmarna att få eller förbättra förmågan att arbeta. Förbundet driver ingen egen verksamhet utan bedriver en finansiell samordning inom rehabiliteringsområdet. Lagstiftningen förkortas ibland Finsam.

Samordningsförbundet Södra Vätterbygden består av sju medlemmar:

  • Arbetsförmedlingen
  • Försäkringskassan
  • Habo kommun
  • Jönköpings kommun
  • Mullsjö kommun
  • Vaggeryds kommun
  • Region Jönköpings län

Förbundet leds av en styrelse och förbundschef.

Här på hemsidan berättar vi mer om förbundet och om de verksamheter och aktiviteter som genomförs med stöd av förbundet. Välkommen att kontakta oss.

Se gärna korta filmen Tillsammans gör vi skillnad! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Kugghjul

Nyheter

Våra medlemmar

Arbetsförmedlingens logga
Försäkringskassans logga
Region Jönköpings läns logga
Habo kommuns logga
Jönköpings kommuns logga
Mullsjö kommuns logga
Vaggeryd kommuns logga