Höglandets samordningsförbunds logga
Bild av en gräsmatta med gul och lila krokus i starkt solsken

Samverkan för allas delaktighet i samhället

Nu finns kursutbud för Recovery College våren 2024 publicerad

Recovery College kursutbud 2024 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Recovery College är till för dig som

  • upplever psykisk ohälsa
  • är närstående
  • är personal inom psykiatrin
  • har intresse och engagemang för psykisk hälsa.

Recovery college görs i samverkan mellan Region Jönköpings län och länets 13 kommuner. Kurserna finns på olika platser i Jönköpings län och är till för att skapa en arena till stöd för återhämtning och kompetensutveckling. Kurserna kostar inget.

Du kan läsa mer om Recovery College i Jönköpings län Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. på Kommunal utvecklings hemsida.

Psykiatriveckan 2023

13-17 november anordnades 2023 års psykiatrivecka. Under veckan fanns möjlighet att ta del av digitala föreläsningar och presentationer samt delta i aktiviteter tillsammans med andra. Det gick också att ta del av de inspelade föreläsningarna i efterhand.

Psykiatriveckan arrangeras av Region Jönköpings län i samarbete med flera av länets kommuner, patient- och brukarorganisationer, församlingar, studieförbundet Sensus och Studeiförbundet vuxenskolan samt Höglandets Samordningsförbund.

Logotyp Välfärdsguiden

3 maj lanserades Välfärdsguiden

Onsdag den 3 maj lanserades Välfärdsguiden för Höglandets samordningsförbund. I samband med lanseringen visades en Samverkanskopp där du får veta mer om Välfärdsguiden.

Välfärdsguiden är en smart, tillgänglig och digital tjänst som guidar dig genom välfärdssystemet. Den är till för alla - för dig som söker stöd, för anhöriga och för personal på myndigheter. Här finns samlad kunskap och tips om insatser som leder till självständighet, egen försörjning, god hälsa och balans i livet.

Här kan du söka efter vägval och få förslag på vad som kan passa dig. Du får en bra helhetsbild och insyn i olika former av stöd.

Du kan hitta information och kontaktuppgifter till olika vägval. Dessutom kan du få svar på vanliga frågor och läsa om andra som varit i liknande situation.

Länk till Samverkanskoppen om Välfärdsguiden Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Nationella rådets grundutbildning

Nu finns det möjlighet att boka plats på nationella rådets digitala utbildning för styrelseledamöter i samordningsförbund.

Utbildningen är 3,5 h och det finns 5 tillfällen att välja på under året.

Mer information och länk till anmälan Länk till annan webbplats.

Nyheter

Våra medlemmar

Arbetsförmedlingens logga
Försäkringskassans logga
Region Jönköpings läns logga
Aneby kommuns logga
Eksjö kommuns logotyp i färg
Nässjö kommuns logga
Tranås kommuns logga
Vetlanda kommuns logga
Sävsjö kommuns logga