Höglandets samordningsförbunds logga
Gul och lila krokus i vårljus

Samverkan för allas delaktighet i samhället

Logotyp Välfärdsguiden

3 maj lanseras Välfärdsguiden

Onsdag den 3 maj lanseras Välfärdsguiden för Höglandets samordningsförbund. I samband med lanseringen visas en Samverkanskopp där du får veta mer om Välfärdsguiden.

Välfärdsguiden är en smart, tillgänglig och digital tjänst som guidar dig genom välfärdssystemet. Den är till för alla - för dig som söker stöd, för anhöriga och för personal på myndigheter. Här finns samlad kunskap och tips om insatser som leder till självständighet, egen försörjning, god hälsa och balans i livet.

Här kan du söka efter vägval och få förslag på vad som kan passa dig. Du får en bra helhetsbild och insyn i olika former av stöd.

Du kan hitta information och kontaktuppgifter till olika vägval. Dessutom kan du få svar på vanliga frågor och läsa om andra som varit i liknande situation.

Länk till Samverkanskoppen om Välfärdsguiden som visas onsdag 3 maj kl. 08.00. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Nationella rådets grundutbildning

Nu finns det möjlighet att boka plats på nationella rådets digitala utbildning för styrelseledamöter i samordningsförbund.

Utbildningen är 3,5 h och det finns 5 tillfällen att välja på under året.

Mer information och länk till anmälan Länk till annan webbplats.

Recovery College 2023

Nu finns kurskatalogen för Recovery College 2023 Pdf, 7.2 MB, öppnas i nytt fönster. tillgänglig och du kan anmäla dig som deltagare. Recovery College är till för dig som

  • upplever psykisk ohälsa
  • är närstående
  • är personal inom psykiatrin
  • har intresse och engagemang för psykisk hälsa.

Recovery college görs i samverkan mellan Region Jönköpings län och länets 13 kommuner. Kurserna finns på olika platser i Jönköpings län och är till för att skapa en arena till stöd för återhämtning och kompetensutveckling.

Du kan läsa mer om Recovery College i Jönköpings län på Regionens hemsida Länk till annan webbplats..

Nyheter

Våra medlemmar

Arbetsförmedlingens logga
Försäkringskassans logga
Region Jönköpings läns logga
Aneby kommuns logga
Eksjö kommuns logotyp i färg
Nässjö kommuns logga
Tranås kommuns logga
Vetlanda kommuns logga
Sävsjö kommuns logga