Finnvedens samordningsförbunds logga

Kompetensutveckling

Förbundet bjuder regelbundet in till kompetensutveckling för anställda hos medlemmarna och andra intresserade. På denna sida publiceras inbjudningar till kommande samlingar och bildspel mm från genomförda samlingar.

Grundutbildning i SE och IPS i maj 2021

Här hittar du inbjudan och anmälningslänk Pdf, 468.7 kB.

Fördjupningsutbildning i IPS i juni 2021

Här hittar du inbjudan och anmälningslänk Pdf, 448.3 kB.

Arenadagen 2021

Arenadagen i år blir en digital träff.

Den 21 april på förmiddagen så gästas vi av Mona och Sören från Försäkringskassan som lär oss mer om Sjukförsäkringen.

Inbjudan hittar ni här. Pdf, 479.3 kB.

Utbildningen Att Lyckas med Samverkan

Nu kör vi en pilotutbildning kring samverkan för våra representanter i Arenasamverkan.

Denna utbildning är sedan tänkt att köras en eller två gånger per år för nyanställda i förbundets parter.

Här hittar ni inbjudan och anmälningslänk. Pdf, 299.8 kB.

Workshops med Annika Malm

29 september och 21 oktober 2020 genomförs två workshops med Annika Malm. Målgrupp är medarbetare hos förbundets medlemmar som arbetar som SE-/IPS-/arbetscoach, SIUS-konsulent eller motsvarande.

Inbjudan Pdf, 175.5 kB.

Lansering av Insatskatalogen

Den 2 september 2020 lanserades Insatskatalogen här i Finnveden.

Ida Olofsson från Samordningsförbundet Centrala Östergötland berättade om katalogen. Därefter fick vi höra Annika Malm som inspirerade och utmanade oss bl a vad gäller vikten av goda arbetsgivarrelationer.

Se mer information med bildspel och filmning på Nyhetssidan om samlingen.

Frukostmöte om samverkan

Fredag den 29 november 2019 anordnades frukostmöte på temat Samverkan, i Gnosjö. Det var ett varierat innehåll:

- mingelfrukost

- kort information om Finsam och de gemensamma insatser som förbundet finansierar

- Film med brukare som berättar om hur det varit att få samordnat stöd

- Hur kan vi bli ännu bättre på att ge stöd till sjuka som saknar rätt till ersättning från Försäkringskassan?

- Hur kan vi utveckla Arenasamverkan i GGVV?

Efter frukostmötet höll styrelsen sitt årliga offentliga styrelsemöte.

Inspirationseftermiddag med Sara/Claes

Den 9 maj 2019 bjöd vi in till en spännande föreläsning, "Från Man till Människa". Jag som skulle presentera föreläsaren erkände att jag hade brister i min kunskap. Hur skulle jag göra?

"Mångfald är en kunskapsfråga och vi alla har brister i den. Även jag har brister i den kunskapen. Jag vet t.ex inte ens hur jag ska presentera dagens föreläsare! Är det en manlig eller kvinnlig föreläsare? Ska jag säga hon eller han - eller kanske ”hen”? Är det Claes eller Sara - eller kanske SaraClaes som ska föreläsa? Jag vet inte - så jag säger bara "Välkommen" till dagens föreläsare"

De drygt hundra personer som var och lyssnade kan nog alla hålla med om att vi inte gick därifrån oberörda och utan nya insikter i alla fall!

Här finns länk till SaraClaes hemsida och bildspel

http://www.saralund.se/bild/ Länk till annan webbplats.

Lisa Edvinsson, processutvecklare och dagens föreläsare SaraClaes


Arenasamverkans dag

På förmiddagen den 9 maj 2019 träffades alla deltagare i Arenasamverkan i GGVV. Detta för att få information och ny inspiration till fortsatt gott arbete.

Bland annat fick de information om vad som är på gång i förbundet och genomgång av inrapporterad statistik. Alice Sundström och Lasse Mellergård informerade om de nya projekten i förbundets regi - Nya Vägar och Mitt Val. Sara Arlesten, forskare på Linnéuniversitetet informerade kort om sitt forskningsprojekt kring Arenasamverkan.
Den 1 oktober presenteras den i sin helhet. Vi hade även besök av Mia Nordlund och Bella Nilsson från Kommunal Utveckling i Jönköpings län. De informerade om En återhämtningsinriktad psykiatri, Peer och Peer support. Bella informerade även om sin egen resa som Peer.

Här finns länkar till dagens PPbilder

Information från förbundet Pdf, 368 kB.

Information om Peer och Peer Support Pdf, 1.3 MB.

Mia och Bella från Peer Support


Två föreläsningar med fokus på motion vs psykisk hälsa

Två frukostseminarium - ett i Värnamo och ett i Gislaved ägde rum i mitten på mars 2019. Fredrik Ståhlfors, överläkare på Psykiatriska kliniken i Värnamo föreläste om motion och träning och hur det positivt påverkar dig. När du rör på dig blir du inte bara piggare och mår bättre. Träning påverkar även koncentrationen, minnet, sömnen, kreativiteten och stresståligheten – till och med din personlighet och intelligens. Du tänker helt enkelt snabbare och kan lägga i en extra ”mental växel” till exempel för att kunna koncentrera dig när det är stökigt runt omkring dig. Och alla som rör på sig får de här fördelarna – barn, vuxna och äldre.
Seminarierna var välbesökta och uppskattade.

Här hittar ni Fredriks bildspel

Motion och psykisk hälsa Powerpoint, 804 kB.


En gripande föreställning av Östra Teatern

Den 4 februari 2019 bjöd Finnvedens Samordningsförbund in till teaterföreställningen "Skuggsyskon". Östra Teatern uppmärksammar syskon till människor med funktionsvariationer. En anhöriggrupp som syns ganska lite i den offentliga debatten, där många lever med tankar och känslor som de upplever som tabu och som har präglat hela deras vuxenliv. Finns det gemensamma upplevelser hos den här gruppen? Vad kan man tänka på som t ex förälder, skolpersonal, arbetsförmedlare, psykolog, handläggare eller arbetsgivare? Ställer man rätt frågor? Och hur stöttar man på bäst sätt?
Många som kom och såg föreställningen blev nog ganska tagna av det starka budskap som skådespelarna på ett fantastiskt sätt gestaltade. Många tabubelagda frågor och tankar togs upp. Allt som oftast fastnade det uppbubblade skrattet i halsgropen och förbyttes till tårar som ville tränga fram. Med minimal rekvisita gav de maximal upplevelse!

Joakim Sikberg, Maria Lindström och Petter Billengren från Östra Teatern.

Text